Nytt bränsletest med Triboron visar väsentligt lägre bränsleförbrukning också för bensinbilar

Pressmeddelande
28 april, 2022

Triboron International AB (publ) (“Triboron”), har i samarbete med det ledande brittiska testföretaget Emissions Analytics genomfört nya Real Driving Emissions-tester (officiellt regulatorisk certifieringstest inom EU) som visar minskad bränsleförbrukning och CO2-utsläpp också för bensindrivna fordon.

Triboron har genomfört ännu ett positivt test i raden av flera framgångsrika bränsletester med personbilar. Tillsammans med Emission Analytics testades denna gång en bensindriven
VW Golf Euro5. Testet påvisade en genomsnittlig bränsle- och utsläppsminskning på 4,6 procent. Resultatet är statistiskt säkerställt med över 99 procents konfidens. Bränslebesparing var ännu högre på vissa delsträckor.

Motsvarande tester med Triboron i dieselbilar har tidigare visat på mycket positiva resultat. Statistiskt säkerställd minskning av CO2-utsläpp och bränsleförbrukning för dieselbilar av typen Euro 4, 5 och 6 påvisade 3,5 procents minskning i genomsnitt.

“Triboron har tidigare uppvisat enastående resultat när det gäller bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp under verkliga förhållanden för dieselfordon. Vi kan nu uppvisa betydande minskningar också för bensinbilar. Resultatet är mycket positivt både med avseende på miljö och bränsleekonomi i dessa tider”, säger Pär Krossling, VD för Triboron.

Certified Advisor

Kontaktinformation:

Om Emissions Analytics

Företaget grundades 2011 och har sedan dess testat runt 2 500 fordon i verkliga förhållanden med PEMS, vilket gör företaget till en av innovatörerna och pionjärerna för denna typ av mätning. Emissions Analytics kunder inkluderar biltillverkare, leverantörer till biltillverkare, myndigheter, regeringar, åkerier, universitet, finansiella institutioner och bränsleföretag.

Mer information om Emissions Analytics finns att läsa på https://www.emissionsanalytics.com/

Dokument för nedladdning