Magnus Larsson vald till ny ordförande i Triboron

PRESSMEDDELANDE 
Kista den 14 Juni 2019

Magnus Larsson vald till ny ordförande i Triboron

Gårdagens årsstämma i Triboron International AB beslutade om nyval av Magnus Larsson och Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist som ordinarie styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Magnus Larsson valdes till ny styrelseordförande.

Magnus Larsson, född 1954, har sedan 40 år arbetat i olika roller inom IT-branschen och med entreprenörskap i många former. 1983 var han med och grundade Programvaruhuset Expander, som växte snabbt till den ledande program- och datordistributören i Sverige. 10 år senare fusionerades bolaget med ett europeiskt bolag för att därefter slås ihop med den amerikanska IT-distributören TechData. När Magnus lämnade bolaget år 2000 som Nordisk regionchef hade han varit med och byggt upp ett svenskt bolag från grunden till över över 6 miljarder kronor på den nordiska marknaden.

Magnus var senare Nordenchef för den amerikanska sökmotor-pionjären AltaVista och därefter koncernchef för Frango AB, en av världens ledande leverantörer inom Financial Management Software.

De senaste 15 åren har Magnus varit djupt involverad i att förbättra näringslivsklimatet för främst svenska små- och medelstora företag i rollen som både Vice styrelseordförande inom organisationen Svenskt Näringsliv samt även Ordförande för dess SME-kommitté. Idag är Magnus managementkonsult och ledamot i privata bolagsstyrelser samt har även styrelseuppdrag i forskningsinstitutet Ratio samt Myndigheten för Yrkeshögskolan.

”Det är med stor entusiasm och tillförsikt som jag tar mig an uppdraget att leda Triborons mycket kompetenta och meriterade styrelse. Bolagets teknologi, som möjliggör stora miljömässiga och ekonomiska besparingar, ligger helt rätt i tiden”, säger Magnus Larsson, styrelseordförande i Triboron.

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, född 1954, har lång erfarenhet från arbete i börsnoterade, privata och statliga bolag som styrelseordförande i bland annat Kongsberg Automotive ASA, Sintercast AB, Ruter Dam, Tällberg Foundation Service AB, Stiftelsen för Strategisk Forskning och Vindora Holding AB. Idag är Ulla-Britt styrelseordförande för Karlstad Innovation Park och styrelseledamot i DataRespons ASA, Mycronic AB, Holmbergs First Holding AB samt ANNA+Cie.

Ulla-Britt har lång erfarenhet från industri, ICT, miljö, forsknings- och näringspolitik samt samhällsutveckling. Hon har haft ett antal chefspositioner under sina 22 år på Volvo Cars. Ulla-Britt arbetade drygt fem år på Svenskt Näringsliv med ansvar för näringspolitik inom bl.a. hållbarhet, IT, forskning, arbetsmarknad, entreprenörskap och arbetsmiljö.

Sedan 2006 arbetar hon som affärsrådgivare och oberoende styrelseledamot. Ulla-Britt har också bott och arbetat i USA och Irak.

Certified Advisor
Eminova Fondkommission AB | +46 (0)8 684 211 00 | info@eminova.se
Kontaktinformation:
Magnus Larsson, styrelseordförande | +46 (0)70 955 04 50 | larsmagnuslarsson@live.se
Pär Krossling, VD | +46 (0)8 643 10 00 | par.krossling@triboron.com

Dokument för nedladdning